Warsztaty kulinarne- „Białko roślinne w kuchni”

W dniu dzisiejszym gościliśmy w naszych progach szefa kuchni Pana Macieja Maciejewskiego, który przy współpracy z Gminnym Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Purdzie w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014- 2020 poprowadził z naszymi uczestnikami warsztaty kulinarne. Tematem dzisiejszego spotkania było – „Białko roślinne w kuchni”, na którym nasz prowadzący pokazał uczestnikom inną, autorską odsłonę znanego wszystkim- kotleta mielonego. Powstał on z kaszy, białej fasoli oraz mięsa. Wszyscy z wielką ciekawością oczekiwali na końcowy efekt po, którym nastąpiła degustacja. Nietypowe wydanie „mielonego” okazało się strzałem w dziesiątkę i z pewnością wiele osób powtórzy ten przepis w domu. Cenna to była dla nas lekcja i teraz  już wiemy  jak wykorzystywać typowe produkty w nietypowy sposób.