Z gotowaniem jest tak, że albo się je lubi i gotuje się z chęcią i uśmiechem na twarzy, albo gotuje się, bo porostu trzeba. Jedni gotują opierając się na kulinarnych recepturach, inni zaś gotują z serca wsłuchując się w intuicję i swoje wyczucie smaku. Dla jednych i drugich z pewnością ważne jest, by gotowanie było szybkie, łatwe i przyjemne i właśnie pod takim hasłem odbyły się dzisiejsze warsztaty kulinarne organizowane przez Bank Żywności w Olsztynie w ramach Programu POPŻ.
Nasi uczestnicy z wielkim zaciekawieniem wsłuchiwali się w nieocenione rady i sugestie doświadczonego kucharza, który sprawił, że dla wielu z nich gotowanie od dziś stanie się zajęciem przyjemnym. Starannie dobierając produkty oraz sposób obróbki cieplnej można w łatwy sposób skrócić czas spędzany w kuchni. Nowoczesne sprzęty gospodarstwa domowego i innowacyjne podejście do kuchni sprawia, że można świadomie kontrolować jakość i skład sporządzonych przez nas potraw. Pod czujnym okiem profesjonalisty na stole pojawiły się smaczne dania, po degustacji których na twarzach naszych uczestników pojawił się uśmiech.
Dziękujemy bardzo za nieocenione rady i pokazanie, że gotowanie nie musi być tylko i wyłącznie przykrym obowiązkiem.