Przystankiem w naszej kulinarnej podróży tym razem była Hiszpania. To bardzo ciekawy kraj charakteryzujący się kuchnią śródziemnomorską. Jest ona niesamowicie aromatyczna, bazująca głównie na naturalnych składnikach, kolorowa, a przede wszystkim bardzo smaczna. W kuchni hiszpańskiej stosuje się mnóstwo warzyw i owoców oraz ryb i owoców morza. Bazuje na naturze i tym co nam ofiaruje. Bogactwo swego smaku zawdzięcza zastosowaniu ziół, które podkreślają smak każdej potrawy. Klimat śródziemnomorski korzystnie wpływa na uprawę wielu warzyw i owoców które poprzez obecność hiszpańskiego słońca zyskują niesamowity i niepowtarzalny smak.
Dziś w naszej kuchni też było kolorowo, przygotowaliśmy dwa dania Gazpacho oraz tortillę Española. Smak i aromat spowodował, że na chwilę przenieśliśmy się w ten cudowny nieznany nam dotąd kraj.
Hiszpania to nie tylko kuchnia, to również kultura i obyczaje charakteryzujące się wyjątkowym strojem. Wielobarwność pojawiła się również i u nas. Specjalnie na tą okazje przygotowano piękne, czerwone kwiaty udekorowały głowy naszych uczestniczek dopełniając całości . Ruszamy dalej w naszą kulinarną podróż….